Gör den här rörlighetssekvensen som uppvärmning inför dina träningspass

Den där pinnen jag skrev om för ett tag sen, som man kan använda till att göra axelrotation över huvudet – den har många fler användningsområden än så! Här är en rörlighetssekvens där pinnen hjälper till att guida genom rörelserna.

1. Stå höftbrett isär med fötterna och lätt böjda knän. Vi börjar med att fälla överkroppen framåt och sen rulla upp, kota för kota, upp mot taket. Genom att sträcka dig upp mot taket aktiveras hela den främre raka muskelkedjan och när du böjer dig framåt sträcker du ut den bakre raka muskelkedjan. Tänk på att behålla hela fotsulorna i marken och att slappna av i nacke och axlar. Upprepa så många gånger du vill/hinner/känner att du behöver. God morgon kroppen! Nu är vi igång.

2. Placera pinnen på axlarna och bredda mellan händerna. Stå kvar höftbrett isär med lätt böjda knän och börja rotera kroppen långsamt från sida till sida. Gå så långt du (och den växande  magen, om du är gravid) tycker känns bekvämt låt blicken följa med. Ryggraden älskar det här!

3. Och så sträcker vi ut sidan av kroppen. Pinnen är kvar på axlarna och du fäller från sida till sida. Samma sak här, fäll så långt det känns bekvämt, du behöver oftast inte gå så djupt för att känna hur det sträcker ut på motsatta sidan.

4. Lägg i från dig pinnen och avsluta med huksittande (som jag beskriver mer ingående här).

Gå från övning till övning under några minuter och du har ett effektivt verktyg som hjälper kroppen att vakna (om du gör den direkt när du kliver upp på morgonen), förberedas inför träningspasset (jag kör alltid några övningar som dessa inför mina styrkepass) eller mjukas upp när du känner dig stel efter att ha suttit för länge på jobbet. Ha en fin måndag och en grym vecka!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!