Axelrotation över huvudet – rörlighetsövningen jag alltid återkommer till

En av mina favoritövningar för att väcka, starta igång och öppna upp kroppen är att göra en axelrotation (antingen med en pinne eller ett gummiband) över huvudet.

Börja framför kroppen genom att greppa tag om bandet eller pinnens ändar med raka armar. Flytta sedan bandet/pinnen över huvudet till baksidan av kroppen genom att rotera armarna över axelleden. Vänd på rörelsen och gör samma sak tillbaka till framsidan. Justera bredden mellan händerna så att du kan behålla raka armar genom hela övningen. Du jobbar med rörligheten i fram- och baksida axel, rotatorkuffen (fyra muskler som stabiliserar axelleden) och stora bröstmuskeln.

   Fotot är taget förra sommaren hemma hos min kollega Cassandra vid hennes ljuvliga hus på Ekerö

Jag använder antingen ett gummiband med medel- till hårt motstånd eller en pinne, ett kvastskaft eller skaftet till skurmoppen fungerar alldeles utmärkt. Gör den när du vaknar på morgonen, när överkroppen känns stel under arbetsdagen (hej inåtroterade axlar vid skrivbordet!) eller före och under styrkepasset. Jag måste faktiskt genast se till att skaffa en pinne till redaktionen. Tidigare hade vi ”klockan 3-stretch” varje eftermiddag men av någon anledning så tappade vi rutinen. Dags att plocka upp den igen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!