Gabby Bernstein berättade att the universe has my back

För ganska precis ett år sen fick jag upp ögonen för The universe has your back. Jag vet inte var jag läste om den först, men boken hamnade i alla fall i min varukorg och blev startskottet på vad som skulle kunna kallas min spirituella resa 2.0.

Jag började yoga och meditera för över 10 år sen och har alltid inspirerats av hur den österländska filosofin ser ett så tydligt samband mellan den fysiska kroppen, sinnet och det högre jaget. Under universitetstiden i England gick jag ofta på söndagsmässan i den lokala katolska kyrkan. Kyrkorummet och den fina gemenskapen hos församlingen gav mig en stunds andrum i min nya stad, mitt i det stressiga plugglivet. Jag har bett till gud så länge jag kan minnas, utan att fästa så mycket vikt vid vem gud egentligen är för mig.

De här olika andliga influenserna har funnits hos mig men inte fått så mycket utrymme i en värld där mitt största fokus har varit på att prestera och beta av nästa mål på jobbet, i träningen och alla andra delar av livet. Men så landade Gabby Bernsteins bok i min brevlåda och jag läste fascinerat om hennes verktyg för att ta emot vägledning från universum – oavsett vilka hinder som i dagsläget blockerar vägen. Hur vi kan välkomna mer kärlek i livet genom att öppna upp för universums kraft. En kraft vi alla har inom oss, och som jobbar för oss, om bara vi tillåter den att göra det.

Boken fick så småningom följa med till sommarens yogavecka i Frankrike där jag använde den som grund i mitt tankearbete, i min meditation och dagboksskrivande. Och som ni vet hade den resan en stor spirituell och känslomässig inverkan på mig. När jag kom hem var jag fast på riktigt. Jag började applicera det spirituella tänket i min vardag på ett sätt jag aldrig riktigt gjort tidigare och upptäckte vilken skillnad det gjorde för mitt mående och mitt sätt att interagera med andra.

Gabby Bernstein är spirituell livscoach, författare och en tankeledare som på ett så skickligt sätt lyckas anpassa sina spirituella och andliga vägledningar till den moderna människans liv. Hon är min största inspirationskälla och jag är definitivt en av hennes ”spirit junkies”. I september fick jag möjlighet att delta i Gabbys workshop här i Stockholm och jag lär mig ständigt nya saker om mig själv och om livet genom att läsa hennes böcker och ta del av hennes rörliga material. Det här är med andra ord inte sista gången ni hör mig nämna Gabby eller någon av hennes böcker. Hon har även öppnat mitt sinne för massor av andra häftiga spirituella influenser. Yogan och meditationen är fortfarande grunden, men jag dras också allt mer mot att utforska till exempel astrologi och andliga symboler och tecken.

Många kallar det flummigt, men jag tror på att livet blir så mycket roligare, rikare och härligare när vi vågar utforska nya marker och öppna upp för alla de starka och kärleksfulla krafter som finns i vårt universum. Speciellt i en tid då hat och rädsla får alldeles för mycket utrymme.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!