När jag efter 40 timmars tystnad visste att jag ville ha barn

Jag har svårt att förstå att du har funnits hos mig, i mig, i 32 veckor. Mitt lilla pyre, du som jag i så många år tvivlade på att jag ens ville ha och som nu när du ligger här inne känns som den mest naturliga delen av mig någonsin.

Jag minns så väl i midsomras förra året när jag och mamma satt på vår hotellrestaurang på en liten gata i Cernavoda, Rumänien. Vi var där för att jobba med Hundhjälpen som hjälper nödställda gatuhundar och det var en omtumlande och tankeväckande resa på så många sätt. Alla känslor var mycket starkare än hemma, gränsen mellan liv och död så tydlig. Vi drack ett varsitt glas vin och jag sa att jag inte visste om jag någonsin ville bli mamma.

Några veckor senare satt jag på planet till Frankrike på väg till en yogaresa i Bretagne. Det var min första semestervecka efter en intensiv jobbvår och jag var fast besluten om att jag under den här veckan skulle samla alla mina tankar om jobbet och vad jag ville satsa på härnäst. Huvudet snurrade och jag befann mig i vad jag trodde var ett vägskäl i karriären, men som visade sig ha många fler lager än så. För varje yogapass, meditationssekvens och förmiddag (som vi alltid spenderade i tystnad) började lagren att sakta skalas av, ett efter ett. I mitten av veckan inledde vi den stora utmaningen. Efter en stämningsfull kvällsceremoni i det lilla kapellet vid slottet där vi bodde påbörjade vi 40 timmars tystnad. Fyrtio timmar av måltider, yoga och meditation tillsammans – utan att prata med någon av de andra i gruppen, helt utelämnad åt det egna sinnets tankar och reflektioner. Och jag kan lova, du hinner tänka och skriva en hel del under 40 timmar.

Dagboksanteckning, 20 juli 2017: ”Någonstans i mig känner jag att det är dags, men varför får det mig samtidigt att känna att mitt eget liv kommer ta slut? Det är ju då livet börjar.”

Nya idéer började formas i mitt huvud och under meditationen såg jag för första gången mig själv som mamma till ett litet barn. Jag insåg hur jag, under så många år, skjutit undan de tankarna på grund av rädsla. Rädsla för att behöva pausa andra storslagna planer, rädsla för att vara borta från mitt jobb, förlora min frihet och för att inte kunna resa på alla de sätt jag drömde om. Rädsla för hur min kropp skulle förändras. Men någonstans i alla dessa funderingar var det en mening som fastnade i mig. Det är ju då livet börjar. Jag var rädd men nu visste jag vilken väg jag ville att jag och John tillsammans skulle gå.

Jag vill ha barn, var de första orden jag sa till resten av gruppen när vi bröt vår tystnad.

Pyret, drömmen om dig föddes den veckan när allt annat utanför stängdes av, det blev tyst och jag fick tid att tänka – på riktigt. Den 17 september såg vi pluset på stickan och det stannade kvar, hur länge jag än stirrade på det och förundrades över allt vad det innebar.

Jag känner mig oerhört lyckligt lottad. Och ja, ni får kalla mig flummig och allt vad ni vill men sen dess har jag inte tvivlat en sekund. The universe has my back så länge jag är villig att lyssna och bjuda in till mirakel i mitt liv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Så himla fint! Blev tårögd av att läsa ❤️

  Josefin 2018-03-24 19:43:45
  Svara
 • Vi är så glada att få vara en del av allt detta ❤️.
  Stor kram från blivande Mormor och Morfar

  Kristina Sunding 2018-03-24 15:55:03
  Svara
 • Vilken viktig resa det blev. Jag har också varit rädd, framför allt eftersom jag haft utmattning flera gånger om. Hur skulle jag kunna ta emot barn när jag ibland inte ens orkar ta hand om mig själv. Det skulle visa sig att jag fick en helt ny kraft och att jag då och då åker bort ensam för att ladda batterierna. Vårt barn är det bästa som hänt mig och jag är glad att känslan är precis så.

  Kram och kul att du börjat blogga igen
  Emilia

  Emilia Arvidsson 2018-03-24 11:08:48 http://www.enemilia.se
  Svara
  • Svar på Emilia Arvidssons kommentar.

   Tack Emilia för din fina kommentar! Jag förstår precis och är så glad för dig, att du vågade och fann detta vackra. Jag har landat i ett lugn nu och en kraft som kommer så starkt inifrån. Och även om det fortfarande finns många tankar som snurrar så vilar jag tryggt i att detta är min rätta väg. Många kramar till dig!

   Jenny Sunding 2018-03-25 19:56:25
   Svara
 • Så fint! Sitter här med mina amningshormoner och bli alldeles tårögd av finheten i det du skriver! Hoppas på att få träffa pyret nångång framöver i mårdsund! Kram

  Emma Persson 2018-03-24 10:04:10
  Svara
 • Så fint inlägg. Så glad för er skull! Kram

  Cassandra Lundgren 2018-03-24 09:41:55
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!