Roadtrip med 5-veckorsbebis (första stora familjeäventyret!)

Nu är vi på väg! Jag skulle ljuga om jag påstod att jag varit avslappnad inför dagens bilresa upp till Jämtland… Hur förbereder man sig egentligen på att åka så långt med en liten oberäknelig bebis? Gott om tid och att packa det mesta kvällen innan har varit vår melodi. Och att försöka tänka på att vi får lösa situationerna som de kommer.

Nyvaken Leonardo

Dagen började med uppgång klockan 6.00 och till vår stora förvåning bestämde sig Leo för att fortsätta sova (?), han som alltid vill lämna sovrummet runt den tiden… Men vi funderade inte så mycket mer på det utan tackade – och hann fixa med det sista av packningen innan lillkillen till slut började knorra. Vid 7.45 rullade vi ut från garaget med nymatad bebis och fullpackad bil.

Lite butter men väldigt söt

Vi hoppades att Leonardo skulle slumra till igen och det gjorde han. Pjuuh! Drygt 2,5 timmar senare tog vi vårt första stopp med amning, blöjbyte, hundrastning och tid för Leo att ligga och sträcka ut sig på både mage och rygg. Att sitta många timmar i bilskyddet är ju inte optimalt, men vi kommer fortsätta att ta fler (och tätare) pauser nu under eftermiddagen.

Vi är inne på ”pass två” och Leo har precis somnat igen efter en riktigt svettig skrikfest när vi lämnade första raststället. Men efter att ha stannat och ammat en gång till så blev han lugn och tillräckligt sömnig igen för att komma till ro. Hittills får ”lång bilresa med minibebis” bra betyg – äventyret fortsätter!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!