Första dagen på egen hand

Det är måndag, men inte vilken måndag som helst – i alla fall inte för vår lilla familj. I dag stod klockan på 6.00 och pappan i huset gick upp för att göra sig i ordning för första arbetsdagen efter sina tio pappadagar.

Jag och lillen låg kvar i sängen efter en helt okej natt sömnmässigt, vilket betyder två lite längre sovpass från cirka 00-03.30 och 4.00-6.00 med amning och lite vyssjande däremellan. Nätterna har varierat mycket men just det här upplägget har återkommit några gånger och det känns överkomligt. Hoppas på fler i samma stil! Om vi ska försöka identifiera en gemensam nämnare för bra nattsömn så är det att Leonardo får följa med John i selen på Bamses kvällspromenad. Jag har ammat honom innan så vi bara kan lägga honom direkt i sängen när de kommer in.

Nu har vi förflyttat oss till soffan efter en kissa-ner-hela-badrummet-incident (!), Leo slumrar lite och jag äter frukost framför Nyhetsmorgon.

Jag har både bävat och längtat efter den här dagen. Egentligen vill jag ju att John ska vara hemma så att vi tillsammans kan ratta den här lille krabaten. Samtidigt känns det bra att så sakteliga börja hitta våra rutiner, mina och Leos. Att börja hitta min roll i mammajobbet.

Mammajobbet ja, vilken utmaning det är. Leonardo blev två veckor i går och det har varit (som jag var inne på i förra inlägget) en berg- och dalbana av känslor. Så mycket kärlek men också oro och tankar i stil med ”passar jag verkligen som mamma?” och ”kommer jag någonsin att få sova en hel natt igen?”. Det är sjukt vad snabbt ”sömn” blev mitt mest googlade ämne.

Jag försöker landa och ge mig själv utrymme att känna alla känslor. Det kommer att bli ett återkommande tema här i bloggen, det är ju så viktigt att vi pratar om allt som har med bebistiden att göra – både det underbart härliga och det som känns svårt.

I dag ska jag ta med min älskade bebis ut på promenad i Hagaparken. Vi ska njuta av vår första ”arbetsdag” tillsammans. En kaffe i solen (under solhatt och sufflett) och sen mycket mys hemma i soffan. Det tror jag kommer göra susen för oss.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!