Dagens tidsfördriv! 50 frågor om mig

Medan pyret fullkomligt äger i tävlingen ”vem kan stanna kvar i magen längst” (bf + 13, snyggt jobbat) passar jag på att svara på ett gäng frågor om mig själv. Norpade listan hos Joanna (som också bloggar här på Metro Mode) som i sin tur hittat den hos Emma Svensson. Jag gillar att läsa sådana här inlägg hos andra bloggare så förhoppningsvis tycker ni det är kul att se vad jag svarar.

Foto: Kajsa Göransson

1. Vem litar du på?
Först och främst min närmaste familj och vänner, men jag gillar att vara en person som hellre litar en gång för mycket på andra än att automatiskt tro det värsta.

2. Vart skulle du vilja vara just nu?
På BB, med en liten ljuvlig bebis på mitt bröst. Snart, snart!

3. Favoritstad?
Stockholm, London och New York. Jag vill även slänga in Paris, men har inte varit där tillräckligt mycket för att kunna säga att den matchar de andra tre.

4. Vilket är ditt favoritnummer?
13, eftersom det är ett klassiskt otursnummer. Bättre att försöka vända det negativa till något positivt. Käckt va? Haha.

5. Vad var det senaste du åt?
Havregrynsgröt med havremjölk och färska blåbär och hallon plus en mini-croissant. Bra nationaldagsfrukost!

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då?
Ljusblå. Det skulle vara fint att bli målad som en glad himmel.

7. Hur är vädret just nu?
Soligt, lite kyligt här på balkongen ännu så länge men jag tror att det blir en ganska varm dag i dag också.

8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med?
En barnmorska på Danderyds sjukhus, hon skrev upp mig på listan för att bli igångsatt på fredag. ”Bara” två dagar kvar nu, om inte den lille får för sig att sätta igång det hela själv.

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet?
Hållningen – en pigg hållning med pondus är snyggt. Men det som ofta fångar mig mest är rösten.

10. Vad har du för skostorlek?
40-41 i de allra flesta skor. Har av någon dum anledning alltid haft komplex för mina ”stora och fula fötter”. En sån där irrationell grej som har följt med sen jag var liten och som är svår att jobba bort.

11. Favorit tv-program?
Sommar och Jul med Ernst! Älskar Ernst!

12. Har du några syskon?
Tre snygga, smarta och härliga typer! Lillasyster Josefin, lillebror Joakim och storebror Jonas. Japp, vi heter alla på J. (Och det var såklart en av anledningarna till att jag letade efter en man på J att gifta mig med, hehe).

13. Längd?
1,65.

14. Hårfärg?
Gyllenbrun (typ) men är i grunden blond. Trivs så bra i min mörkare hårfärg! Tänk att det kan ta 29 år att hitta rätt.

15. Ögonfärg?
Blå.

16. Använder du kontaktlinser?
Ja, för utan linser eller glasögon ser jag inte speciellt mycket. Fick glasögon redan som tvååring och gick över till att främst använda linser när jag var 13 år. Första gången jag skulle stoppa in linserna själv tog det 45 minuter. Stackars ögon. Men övning ger färdighet!

17. Favorithögtid?
Julen, helt klart! Vill helst börja julpynta och spela Josh Grobans julskiva (bästa skivan någonsin) redan i november. 

18. Favoritmånad?
Maj! Min födelsedagsmånad, våren är kommen och sommaren väntar. Hade pyret fötts på utsatt tid så hade det även varit hans månad, men men. Juni är inte så dum den heller…!

19. Har du gråtit någon gång utan anledning?
Tror alltid att man gråter av en anledning även om anledningen kan vara svår att sätta fingret på. Senast i lördags bröt jag ut i hejdlös gråt när jag hörde Ted Gärdestads ”För kärlekens skull”. Jag längtade så mycket efter bebisen och fick för mig att han aldrig skulle komma ut.

20. Vilken var den senaste filmen du såg?
Kollar en hel del Netflix och annat just nu. Var i stort behov att bara koppla bort hjärnan och skratta, och då var ”Bridesmaids” ett klockrent val.

21. Favoritdag på året?
Man skulle kunna tro att det är julafton, men det bästa med julen är dagarna inför tycker jag. Min födelsedag är en himla bra dag men den kommer att få väldigt stark konkurrens av dagen då pyret föds. Det blir bästa dagen av alla år.

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt?
Nej, jag har alltid haft inställningen att om det är någon jag vill ha så ser jag till att få honom. Kaxigt va, haha! Men det är juevigheter sen dejting med nya killar var aktuellt för min del. I dag bjuder jag såklart bara ut världens bästa make och det är jag definitivt inte för blyg för (vad konstigt det vore).

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)?
Nopp! Den här yogin har en fobi för allt som har med stå på huvudet, kullerbyttor etcetera att göra.

24. Kramar eller kyssar?
Kyssar är ju himla trevligt.

25. Choklad eller vanilj?
Svårt! Känslan i dag är vanilj.

26. Har du tatueringar?
Nej, men jag skulle vilja ha en liten typ på handleden eller liknande.

27. Vad lyssnar du på just nu?
Fågelkvitter från innergården.

28. Är du kär i någon kändis?
Nej men de två killar jag kan minnas att jag gillat mest som yngre är Ben Affleck (när han spelade i Pearl Harbour för 100 år sen) – och Amit Paul i A-Teens, hehe. Minns ni honom?

29. Vilka böcker läser du just nu?
Roslings ”Factfulness”, en tankeväckande och viktig bok som ALLA borde läsa!

30. Piercingar?
Fem hål i öronen, två i det ena och tre i det andra.

31. Favoritfilmer?
”Forrest Gump” är en film jag måste se om snart igen. Tom Hanks är en fenomenal skådis tycker jag.

32. Favoritsport?
Utförsåkning! Åker tyvärr inte så ofta längre men tävlade i alpint när jag var liten. Älskade super G eftersom det gick undan och var alldeles lagom tekniskt.

33. Vad gör du just nu?
Dricker kaffe och skriver de här svaren. Snart ska jag och min lilla familj; John, Bamse och pyret, göra en nationaldagsutflykt. Det blir antagligen en glass i solen på något trevligt ställe. Noll procent ansträngning men härligt tidsfördriv. Vill att tiden ska gå jättefort nu.

34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn?
Saltade. ”Lärde” mig för ett tag sen att poppa riktigt goda popcorn på spisen, tidigare har jag mest micropoppat. Popcorn är min favorit bland salta snacks. Har alla i intresseklubben antecknat? Fint, då går vi vidare. 🙂

35. Hundar eller katter?
Vill påstå att jag är både hund- och kattmänniska, men hjärtat klappar såklart extra mycket för min vovve Bamse.

36. Favoritblomma?
Dahlia. 

37. Har du blivit påkommen med att göra något du inte får göra?
Eeh ja, det måste jag ju ha blivit – men kan inte komma på något bra exempel.

38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet?
Jag har kompisar av det motsatta könet men ingen som jag kallar för min ”bästa kompis”.

39. Har du älskat någon någon gång?
Ja, absolut.

40. Vem vill du träffa just nu?
Lättaste frågan hittills: Vår bebis!!

41. Är du fortfarande vän med folk från skolan?
Ja, från grundskolan har jag min bästis Sara som jag hängt ihop med sen jag var två år (!) och har även finfina vänner från gymnasiet.

42. Hur imponerar man på dig om man är kille?
Oavsett kön så blir jag imponerad av personer som bjuder på sig själva, ser andra människor och som är genuina djurmänniskor.

43. Gillar du att flyga flygplan?
Njae, varken ja eller nej. Jag gillar att komma fram till destinationen, men själva flygandet är inte någon favorit. 

44. Höger- eller vänsterhänt?
Vänster, men i perioder får jag för mig att jag ska lära mig att skriva med högern också. Det går sådär. 

45. Hur många kuddar sover du med?
Just nu fyra. Två under huvudet, min stora gravidkudde och en extra som stöd för ryggen. Jag bygger en liten koja runt mig varje kväll.

46. Saknar du någon?
Än en gång, min bebis. Tänk att man kan sakna någon man aldrig ens träffat.

47. Lyssnar på radio?
I bilen brukar vi lyssna på en salig blandning av P1, P3, Lugna Favoriter och Mix Megapol.

48. Bästa beslutet du har gjort i år?
Att bli mindre dömande mot andra människor. Att i situationer där jag tycker att en annan person tänker och gör helt fel, försöker jag sätta mig in i varför hen agerar på det sättet. Det funkar inte varje gång, men ofta – och det är en process jag jobbar med nästan dagligen.

49. Sämsta beslutet i år?
Har med handen på hjärtat inte tagit något beslut som varit så ”dåligt” att jag minns det. Men de gånger, utan något konkret exempel, som jag tänkt att jag vill föra fram en åsikt och sen tvivlat på om jag verkligen ska – det är generellt väldigt dåliga beslut.

50. Din senaste nerladdade app?
En värktimer, bra att ha när det drar igång…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!