Mitt nya favoritkafé i Vasastan: Hälsocafet Mahalo

Jag har länge tänkt besöka vegankafét Mahalo på Hornsgatan men i och med att jag sällan är på Söder så har det inte blivit av. Men så upptäckte jag för ett tag sen att de även har öppnat ett ställe i Vasastan i hörnet Odengatan/Roslagsgatan, som ligger mycket bättre till för mig.

Jag slank in där i morse, parkerade mig i ett hörn med en açai bowl med yogitopping (dvs granola, mango, hallon, passionsfrukt och kokos) och en golden mylk, en dryck som görs av växtbaserad mjölk och en pasta på gurkmeja (här är en bra artikel om den gyllengula kryddans hälsofördelar).

Vill du testa golden mylk hemma? Här är receptet jag brukar följa:
Jag kokar upp 0,5 dl torkad gurkmeja med 1,5 dl vatten som får sjuda på svag värme i några minuter tills det bildas en pasta. Sen blandar jag 1 tsk av pastan med 2 dl växtbaserad mjölk, helst havremjölk, i en kastrull och värmer försiktigt på spisen. Drycken kan kryddas med kardemumma, vanilj, kanel, lite chilipeppar (för att förbättra upptaget av gurkmejan) och honung (för sötma). Pastan förvarar jag i en glasburk i kylen där den håller i ungefär en vecka.

Tillbaka till Mahalo! Lokalen är stor och rymlig, det finns en uteservering, personalen är trevlig och du kan alltid testa att gå hit om kön till Pom & Flora längre ner på gatan är alldeles för lång. På hemsidan står det att även fyrbenta vänner får följa med in, toppen ju!

Priserna är relativt saftiga, vilket de ofta är på den här typen av hälsoställen med bowls, juicer och raw-bakverk. Men det är bra råvaror och det smakar fräscht och väldigt gott – väl värt att skämma bort sig med då och då tycker jag.

Hälsocafet Mahalo
Adress: Odengatan 26, Vasastan
Öppettider: Vardagar 8-19, Helger 9-17
Mahalosthlm.se
Instagram: @mahalosthlm

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!