”The power of love” – talet från Meghans och Harrys bröllop som du måste se!

Vilken helg det har varit! Hoppas solen har strålat på er alla. I fredags var vi på sista besöket hos vår barnmorska Maria som lyssnade på pyrets hjärtljud, mätte magen och vi pratade igenom de funderingar som dykt upp sen senast. Just nu undrar jag inte så mycket mer än när han kommer?! Och även om det såklart är väldigt svårt att svara på så var det skönt att få höra Marias lugna och kloka ord. Hon sa att jag skulle gå hem och yoga, meditera och tanka så mycket av kroppens ”må-bra”-hormon oxytocin det bara går. Hon känner mig väldigt väl vid det här laget…

Jag tog henne på orden – och fortsätter på samma sätt den här veckan. Just nu sitter jag på Sturebadets restaurang med en kaffe efter att ha börjat dagen med lite gymträning och bad i poolen. Det känns skönare än någonsin att flyta runt i det varma vattnet nu när magen är så stor.

Såg ni det brittiska prinsbröllopet i lördags? Efter att ha blivit kungligt firad av min man på förmiddagen (jag fyllde 31!) så landade jag i soffan med SVT:s sändning från gästernas ankomst, ceremonin och den efterföljande kortegen. Jag älskar att det var så många moderna inslag under vigseln trots att det är det brittiska kungahuset vi pratar om. Mitt favoritinslag var helt klart den amerikanske biskopen Michael Currys tal till brudparet. Hans inlevelse och karisma tog verkligen över hela showen, en frisk fläkt minst sagt! Han talade om the power of love som har kraften att förändra världen. Det här stycket är så starkt:

”Love is not selfish and self-centered. Love can be sacrificial, and in so doing, becomes redemptive. And that way of unselfish, sacrificial, redemptive love changes lives, and it can change this world.

If you don’t believe me, just stop and imagine. Think and imagine a world where love is the way.

Imagine our homes and families where love is the way.

Imagine our neighborhoods and communities where love is the way.

Imagine our governments and nations where love is the way.

Imagine business and commerce where this love is the way.

Imagine this tired old world where love is the way.

When love is the way – unselfish, sacrificial, redemptive.

When love is the way, then no child will go to bed hungry in this world ever again.

When love is the way, we will let justice roll down like a mighty stream and righteousness like an ever-flowing brook.

When love is the way, poverty will become history.

When love is the way, the earth will be a sanctuary.

When love is the way, we will lay down our swords and shields, down by the riverside, to study war no more.

When love is the way, there’s plenty good room – plenty good room – for all of God’s children. Because when love is the way, we actually treat each other, well… like we are actually family.”

Biskopen öppnade sitt tal med att citera Dr. Martin Luther King och avslutade med att konstatera:

”Dr. King was right: we must discover love – the redemptive power of love. And when we do that, we will make of this old world, a new world.”

Så sant, så rätt och det kan aldrig upprepas för många gånger. The power of love.

 

Om du har några minuter över så rekommenderar jag varmt att du kollar på klippet här nedanför. Hela talet finns att läsa här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!