Vegetariska och veganska brunchbufféer i Stockholm – mina favoriter!

Som den morgon- och förmiddagsmänniska jag är så har frukost – och då gärna lååånga sittningar med massor av gott – alltid legat mig varmt om hjärtat. Brunchkonceptet är alltså, inte helt otippat, något som faller mig väldigt väl i smaken. Mina egna helgfrukostar med yoghurt eller gröt, croissanter, frukt och annat går inte av för hackor men det är ändå något särskilt med att gå på helgbrunch på restaurang.

Jag äter vegetariskt, som för min del betyder inget kött eller fisk men en del mjölkprodukter och ägg, och är därför alltid på jakt efter ställen som serverar växtbaserade alternativ. Att hitta bra vegofrukost är ingen konst, men brunchbufféer är värre. Speciellt eftersom det är tråkigt att betala en stor slant för att bara kunna välja bland några få rätter. Men nu har jag hittat två ställen som raskt seglat upp till brunchfavoriter, just för att jag kan äta i princip allt på menyn och för att det är jättegott.

Fotografiskas brunchbuffé

I går gjorde jag och John en utflykt till Stadsgårdskajen och Fotografiska där de i sin restaurang på våning 2 serverar helgbrunch med storslagen utsikt över vattnet och Stockholm. Här är fokus på råvaror i säsong från växtriket med animaliskt protein som tillval, vilket känns som ett väldigt modernt sätt att förhålla sig till mat. Det finns tre bord, ett med kalla rätter, ett med varma och till sist dessertbordet. Några av mina favoriter var den långbakade broccolin och spetskålen och den picklade kålroten!

John, som i vanliga fall även äter kött, blev så inspirerad av smakerna att han på kvällen snodde ihop en supergod vegomiddag med ugnsbakad aubergine med tomatsås. Bra betyg till Paul Svensson och hans team på Fotografiska! Efter brunchen tog vi en sväng bland utställningarna, ett hett tips är att kolla in The Extraordinary World of Christian Tagliavini som finns uppe till den 10:e juni.

När: Lör-sön 11.00-16.00.
Var: Stadsgårdshamnen 22.
Pris: 395 kronor (och då ingår entré till utställningarna).
Mer info hittar du här.

Jag och kulan på kajen efter brunch- och museibesök.

Plant powered brunch på Radisson Blu Royal Park

I början av året var jag och mina kollegor inbjudna till Radisson-hotellet i Frösundavik i Solna för att testa deras nya brunchkoncept – och vilket härligt koncept det är! En hel buffé med enbart veganska ingredienser och rätter som veganska ostar, sötpotatisfries, vegansk caprese, juicer, hemlagad kokosnötsyoghurt med granola, vegansk sushi, falafelvåfflor, kokosbacon, burgare och ett gäng efterrätter. Någon vecka senare var jag tillbaka igen med John, min syster och hennes kille David och alla gav maten stor tumme upp.

Hotellet ligger cirka 5 kilometer från city vid kanten av Hagaparken och Brunnsviken, men det är lätt att ta sig dit med bussar. Restaurangen har en stor och ljus lokal med uteplats och utsikt över Brunnsviken så den här brunchen lämpar sig alldeles utmärkt för en söndagsutflykt med tillhörande promenad längs vattnet.

När: Söndagar 12.00-16.00.
Var: Frösundaviks Allé 15, Solna
Pris: 395 kronor.
Mer info hittar du här.

Trevligt brunchsällskap är såklart en viktig ingrediens! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!