Den viktigaste yogapositionen

Vet ni vilken den i särklass viktigaste yogapositionen är? Savasana. Alltså vilan efter alla nedåtgående hundar, krigare, träd och huvudståenden.

Det är när vi stannar upp och fokuserar till 100 procent på långa, djupa andetag – i viloposition – som kroppen kan börja återhämta sig och ta emot alla fördelar av yogans mer fysiska delar. Och det kan verka vara en ”enkel” position, men i själva verket har de allra flesta av oss rätt svårt för att bara vara utan att tusen tankar drar i oss från olika håll. Försök acceptera att de kommer till dig, återgå till att fokusera på andningen och ligg kvar. Det är i Savasana (som på sanskrit betyder död mans ställning) vi samlar kraft och får ny energi.

Och det gäller inte bara efter en yogaklass. Jag tycker att man kan avsluta all träning med några minuters vila och andning. Både för att det är ett sätt att tala om för kroppen att den fysiska träningen är över och att kroppen nu kan börja bygga sig stark igen, men också för att våra stressade huvuden behöver påminnas om att ta pauser så att vi inte alltid bara skyndar vidare till nästa punkt på dagens schema.

Det kan räcka med att blunda och andas djupa andetag i några minuter. Gör det så ofta du kan, oavsett om du har tränat innan eller inte.

Fler fördelar med Savasana!

– Minskar stress, frustration och oro (speciellt efter en hektisk dag på jobbet).
– Hjälper till att upprätthålla en hälsosam balans mellan arbete och vila.
– Förbättrar nattsömnen.
– Återuppbyggande effekt på kroppen och sinnet.
– Energi byggs upp i kroppen.

Källa: Internationel Auyrvedic Medical Journal

Bamse kom lagom till vilan under mitt och Johns morgonyogapass. Där har ni en hund som kan prioritera! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!