Lägg till i stället för att ta bort – så tänker jag med kosten

Förbud, ”ska inte äta” och att plocka bort allt som är supergott (men ”onyttigt”). Nej, jag tror inte att du bygger ett långsiktigt hälsoätande genom att förbjuda och straffa dig själv. Mitt knep: Lägg till i stället för att ta bort!

Ett smart tankeknep när du vill göra förändringar i kosten är att fokusera på de positiva saker du vill lägga till i stället för alla livsmedel och “dåliga” vanor du måste plocka bort. Du kanske behöver äta mer grönsaker, då kan ditt mål vara att lägga till en grönsak till en av måltiderna varje dag. Börja med lunchen och så småningom även till middagen. När du lägger till grova grönsaker som olika kålsorter, broccoli, morötter och zucchini, kommer du att bli mättare och må bättre. Dina stadigare måltider leder till att du inte blir hungrig eller sugen lika snabbt igen mellan måltiderna, så att den där eftermiddagsbullen inte lockar lika mycket längre.

Några fler exempel! Du kan lägga till:

– Ett kokt, ekologiskt ägg till frukosten, så att du håller dig mätt längre del av förmiddagen.
– En mellanmålsbar strax innan 15 på eftermiddagen (innan chokladsuget deluxe infinner sig).
– En vattenflaska på skrivbordet som påminner dig om att fylla på med vätska regelbundet under dagen.

Ni förstår säkert vart jag vill komma. Jag tänker att hälsosamma tillägg här och där är relativt enkla sätt att göra någonting bra för kroppen, utan att du behöver lägga om hela din livsstil. Testa en sak i taget, se vad det får för effekt och utvärdera. Kanske vill du inte längre äta bullar lika ofta till eftermiddagskaffet? Den där femte koppen kaffe på eftermiddagen lockar inte på samma sätt som förut och du behöver inte slänga i dig tre portioner av middagen, för du har fyllt på med näring regelbundet under hela dagen.

Jag tror på att inte göra det hela så komplicerat. Gör några hälsosamma tillägg som gör kroppen gladare och starkare. Fortsätt att äta allt du gillar, men inte alltid. Ordet balans är rätt så uttjatat, men jag gillar det. Balans.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!