Jag började med Yoga Nidra-sömnmeditation och kommer aldrig vilja sluta

Hej vänner! I dag vill jag dela med mig av en underbar sömnmeditation som jag började med lite sporadiskt för några veckor sedan och nu har kört varenda kväll den senaste veckan. Tillsammans med helkroppskudden får den mig att somna på ett helt ljuvligt sätt.

Tekniken kallas för Yoga Nidra är en djupavslappning som sägs kunna lösa upp både mentala och fysiska spänningar. Kroppen försätts i djup sömn medan sinnet fortfarande är fokuserat och vaket. Den guidade meditationen som jag lyssnar på är 20 minuter lång och består bland annat av en kroppsscanning. Jag har sparat den på min hemskärm på telefonen för att enkelt kunna trycka på play när jag lagt mig i sängen. Och om jag ska vara helt ärlig så kan jag inte återberätta så mycket av själva förloppet, eftersom jag hamnar i någon form av hypnos (känns det som!) redan efter några minuter.

De nätter jag har lyssnat på meditationen och sedan somnat så upplever jag att min sömn är väldigt djup och att jag vaknar mer utvilad än annars. Nu har jag visserligen inte använt den tillräckligt länge för att se jättetydliga mönster, men tillräckligt många gånger för att känna att den gör skillnad. På Yogobe kan ni läsa mer om Yoga Nidra och om ni vill testa meditationen jag använder så finns den att lyssna på via den här länken. Och om ni undrar vem det är som guidar, så är det Gabby!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!