Magnus Lygdbäck: ”Livet är för kort för att ha ångest över vad man äter”

I dag på lunchen träffade jag och min kollega Lisa livsstilscoachen och personlige tränaren Magnus Lygdbäck. LA-baserade Magnus har en gedigen kundlista med namn som Alicia Vikander, Gal Gadot, Katy Perry, Alexander Skarsgård och Ben Affleck – och med sina över 18 år som tränare har han skapat, utvecklat och förfinat sitt eget populära livsstilskoncept Magnus Method.

Jag intervjuade Magnus till Metro Modes Facebook-sida, här hittar du klippet!

Jag följer Magnus på Instagram och kan intyga att hans personlighet och karisma är om något ännu starkare i verkligheten. Ödmjuk, kunnig och rackarns trevlig! Vi pratade om hans nya kapsellkollektion för Casall (som presenterades på plats), hur det var att träna Alicia Vikander inför hennes roll som Lara Croft i Tomb Raider och vad han har för råd till oss vanliga dödliga som inte spelar superhjältar i Hollywood, men vill träna och hålla oss hälsosamma.

Magnus var väldigt vettig i sina svar. Han pratade om hur viktigt det är att hitta balans mellan träning, kost, sömn och stress – och att han alltid börjar med att ta reda på vad hans kunder har för passioner och hur deras hjärnor fungerar innan han påbörjar ett träningssamarbete. Det vill säga, om en blivande kund har dansat mycket som ung, men av olika anledningar kommit ifrån sitt tidigare intresse, då ser han till att ta in dans på ett eller annat sätt i träningsprogrammet. Och om han träffar en superstressad person som alltid tänker prestation, prestation, prestation, då ser han till att få in mycket vila mellan varven och undviker att pusha de där extra repetitionerna.

Foto: Casall

Livet är för kort för att ha ångest över vad man äter

Och när det kommer till kosten så rekommenderade Magnus ett 17/20-tänk som går ut på att 17 av 20 måltider bör vara så näringsrika som möjligt och till övriga tre väljer du precis det du är sugen på där och då. Själv hade Magnus ätit pizza i går och han var noga med poängtera att god mat är livet och ska inte uteslutas. Men, kroppen behöver bra protein och fetter, långsamma kolhydrater och mycket grönt för att må och fungera som den ska. Och det finns ju dessutom massor av god mat som även är väldigt bra för kroppen.

Magnus brukar lägga upp sina måltider så här: en knytnäve protein, en knytnäve långsamma kolhydrater och näringsrika fetter och två knytnävar grönsaker. Men som sagt, ett glas vin och pizza då och då är självklart inte fel om du gillar det. Hans inställning till gluten kändes också befriande (var och varannan människa ser ju på bröd, vit pasta etcetera som om det vore pesten). Mår du inte bra av gluten? Ät inte. Om du kan äta gluten, gillar det och din kropp inte reagerar negativt, ät! Sen är det som med allt: Ät med måtta. Jag utgår från filosofin att ”inget är så onyttigt att du aldrig kan äta det men inget är heller så nyttigt att du alltid ska äta det”. Känns som om Magnus delar den inställningen.

Här hittar du min intervju med Magnus!

Foto: Casall

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Vart kommer din tröja ifrån?:)

    Frida 2018-04-15 21:27:34
    Svara
    • Svar på Fridas kommentar.

      Den är från Stradivarius! Jag köpte den i Londonbutiken men hittade den på sajten också: https://www.stradivarius.com/se/woman/clothing/collection/knitwear/view-all/oversized-sweater-with-striped-neckline-c1020047045p300564511.html

      Jenny Sunding 2018-04-16 20:12:30
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!