Nej, träning är inte alltid roligt – men det är inte tandborstning heller

Mina vänner på Yogobe bad mig skriva en text om att hitta motivation till vårträningen, som ju med stor fördel utförs utomhus nu när det äntligen börjar bli ljust och lite varmare. Jag tycker det är viktigt att inleda motivationstexter med att konstatera att hur många knep du än har för att få till träningen så kommer du ändå inte alltid ha lust att genomföra dina inbokade pass, hur bra du än mår av att träna och hur roligt du än tycker att det är att se och känna resultaten.

”Du kommer inte att hitta en magisk formel som alltid gör dig 100 procent pepp på att träna och det kommer komma perioder då du faller ur rutinen. Så är det bara, och det är okej.”

Jag ser tillbaka på måånga dagar i mitt liv då min motivation har dalat och jag mycket hellre har dragit täcket över huvudet än att ge mig ut på mitt tidiga morgonpass. Nyckeln för mig har varit att inse och acceptera att det är så, och vila i det faktum att jag har verktygen som behövs för att rörelse och träning ska fortsätta att vara en naturlig del av mitt liv. Jag har byggt upp en stark grund som gör att även om det går en vecka utan att jag tar mig iväg till gymmet så säger min kropp (och huvud) tills slut till mig att nu är det dags igen. För om jag inte rör på mig tillräckligt blir jag orkeslös och får ont i kroppen. Det handlar inte om prestation utan om min hälsa, detsamma borde gälla för alla. Det är inte ett val mellan att röra eller inte röra på sig. Alla behöver (och ska) inte träna för att springa maraton eller lyfta sin dubbla kroppsvikt i marklyft – men alla kroppar behöver fysisk aktivitet.

Jag brukar jämföra det med att borsta tänderna. De allra flesta anser att det är viktigt och gör det på rutin två gånger om dagen för att hygienen kräver det, inte nödvändigtvis för att det är kul. Samma sak gäller rörelse, bara det att du ju faktiskt också kan hitta träningsformer som är roliga att utföra och som ger fler bonusar än att de håller din kropp frisk och hälsosam. Till exempel att du så småningom orkar att genomföra ett maraton.

4 knep för att skapa en hållbara träningsrutin

Med allt detta som bakgrund delade jag med mig av fyra tips som funkar för mig (och många som jag coachat) de dagar då motivationen tryter men du vet att kroppen behöver röra på sig en stund. Tipsen går att sammanfatta som Tillgänglighet, Att luras, Förberedelser och Effektivisering. Här hittar du hela texten! Nu ska den här gravidisen ta med sig maken på förlossningskurs… Trevlig söndag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!