God morgon! (och varför det inte är så konstigt att jag är trött)

Jag har alltid varit en morgonpigg en som mer eller mindre hoppar upp ur sängen när alarmet ringer. Nåja, hoppar och hoppar… Men ni förstår vad jag menar! Jag gillar att träna på morgonen. Äta på morgonen. Jobba på morgonen. Umgås med andra på morgonen. Allt jag gör, gör jag med lite mer klarhet och energi tidigt på morgonen.

Men även om jag har varit relativt förskonad från morgonillamående under de senaste månaderna så har jag varit väldigt mycket tröttare än vad jag i vanliga fall är. Väldigt mycket tröttare. Det är en svåraccepterad känsla för en som vanligtvis har sin prime time under morgontimmarna (och som gärna är uppe med tuppen oavsett om det är helg eller vardag).

Men sen inser jag, när jag tar mitt förnuft till fånga, att det självklart inte är så konstigt. Det är inte konstigt att jag just nu är tröttare på morgonen, under dagen och på kvällen. Att jag inte orkar lika mycket som jag brukar i vanliga fall. Att kroppen känns annorlunda; att det sträcker, drar och spänner på ställen jag aldrig känt av förut.

Jag bakar ju faktiskt en liten unge här inne! Ett nytt liv som går från att vara ett pytte embryo till att bli en färdig människa, med allt vad det innebär. Jag behöver påminna mig själv om att det kräver energi (och inte så lite heller). Att det är fysiskt och mentalt omöjligt att jag skulle kunna hålla igång allt annat på samma nivåer som tidigare medan kroppen går igenom en process som denna. Och då menar jag verkligen inte att ”åh vad synd det är om mig för att jag är trött”. Det är inte synd om mig, tvärtom!

Men att jag inte längre studsar upp ur sängen på morgonen, att jag ofta vill ligga kvar i sängen trots att det är en vanlig onsdag eller att jag definitivt skulle behöva ta fler vilopauser under dagen – det är varken fel eller konstigt. Det är något jag vill påminna alla er andra gravida om också. Ingen känner dig och din kropp bättre än du själv. Du gör ingen en tjänst genom att förneka kroppens signaler. Det är inte coolt att försöka vara den som ”orkar hålla igång i 180 knyck trots att vattnet går vilken sekund som helst”.

Att ta sig tid för återhämtning och vila å andra sidan, det är coolt, smart och hälsosamt – för dig och din bebis.

Och med det sagt så häller jag upp en kaffekopp till, hugger in på min kanelbulle och vinkar av make och hund som går ut på morgonpromenad. Tror jag ska läsa några sidor i min bok också innan jag går upp. Frukost i pyjamas framför Nyhetsmorgon? Yep, låter som en alldeles strålande idé.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!