I fredags pratade vi om bakverk på jobbet (som sig bör på fredagar) och jag kom att tänka på ett muffinsrecept jag ofta bakade förut men som jag av någon anledning inte har använt på länge. Väldigt dumt i och med att de är superenkla att baka och blir supergoda.
Receptet är framtaget av Åsa Söderberg som är fysioterapeut, PT och kostrådgivare inom paleokost – och det saftiga resultatet passar lika bra till fredagsfikat som till mellanmål (eller när som helst annars). Mixa alla ingredienser, grädda och njut. Och det smakar choklad. Ja!
Choklad- och mandelmuffins
(6 stycken)
10 dadlar
4 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 msk mandelsmör
4 msk kakao
1 msk honung
2 tsk bakpulver
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa dadlar och ägg i en matberedare. Lägg i och mixa ihop alla övriga ingredienser till en jämn smet. Klicka ut i muffinsformar och ställ eventuellt i muffinsplåt. Grädda i cirka 10-12 minuter.
Recept: Åsa Söderberg